Waarom het reinigen van je huid belangrijk is.

De basis van huidverzorging begint bij de reiniging met een zacht en beschermend product. Je kunt het beste je huid twee keer per dag goed reinigen.

Het is aan het einde van een vermoeiende dag best verleidelijk om direct je bed in te gaan. Ik adviseer je toch om de dag te eindigen met een product zoals een reinigingscrème en een herstellende nacht of 24-uurs crème. Met water alleen wordt je huid niet goed gereinigd, daarmee zul je alleen stof doen oplossen. Gedurende de dag heeft je huid, en met name je gezicht, veel te verduren van o.a. uitlaatgassen en weersinvloeden. Het is ook belangrijk om make up te verwijderen zodat je huidporiën niet verstopt raken. Na deze reiniging kun je met een gerust hart gaan slapen.

Tijdens de nachtelijke uren maakt je huid talg aan. Dit voelt aan als een vettig laagje op de huid. Een reiniging in de ochtend zorgt er dan voor dat onzuiverheden, zoals puistjes, geen kans meer krijgen. Ook nu is beschermen en herstellen erg belangrijk voor je basisverzorging!